ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

 

Ο Παύλος Φύσσας δεν  πέθανε άδικα. Πέθανε  πολεμώντας την  αδικία. Με τη δράση του, με τα τραγούδια του, ο Killah P., πολεμούσε τον φασισμό.  

Η άνανδρη δολοφονία  του από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής άλλαξε όλα τα πολιτικά δεδομένα. Η οργή απ’ το εξωτερικό και οι μαζικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων στην  Ελλάδα (ιδίως στις 18 και 25 Σεπτέμβρη που έχουν και  συνέχεια), ανάγκασαν  την κυβέρνηση να δώσει εντολή για συλλήψεις.  

Μόλις η ναζιστική εγκληματική συμμορία  έπαψε να έχει εξασφαλισμένη την ατιμωρησία, η πλάστιγγα έγειρε. Οι  θρασύδειλοι μπράβοι -χωρίς την  αστυνομική  προστασία- αποδείχθηκαν, κατά την έκφραση της Ντόρας Μπακογιάννη, «κότες τρίλειρες και μακροπουπουλάτες». Oι ναζιστές που  θεοποιούσαν  τη βία -με τις πλάτες του κράτους-  προχώρησαν  σε αποκηρύξεις της βίας και του… ναζισμού (χωρίς να πέσει ένα χαστούκι στην  ΓΑΔΑ και χωρίς… ρετσινόλαδο). Κι άρχισαν τα λαλήματα και τα  αλληλοκαρφώματα. Και μόνο καμιά οπαδοί προσέτρεξαν να τους συμπαρασταθούν στη ΓΑΔΑ και μερικές δεκάδες στα δικαστήρια. 

O βόρβορος ξεχύλισε, η βρώμα βγήκε στην επιφάνεια. Όλος ο καλός κόσμος μαζί. Νοσταλγοί του Χίτλερ  που βαφτίζονταν «αντισυστημικοί», αστυνομικοί, υπόκοσμος, σκοτεινοί μπίζνεσμεν, μιντιάρχες – με το δικαστικό  σώμα να στέλνει πολλαπλά μηνύματα ένθεν και ένθεν. Το κράτος και το παρακράτος  μαζί. 

Υποχρεωμένη να προχωρήσει σε συλλήψεις των δολοφόνων και των πιο στενών συνεργατών τους μέσα στην αστυνομία, η κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρεί συγχρόνως να δρέψει «αντιφασιστικές δάφνες». Ποιοι; Οι Φαήλοι, οι Μπαλτάκοι, οι Βορίδηδες και ο… Άδωνις, κι από την άλλη πλευρά τα απομεινάρια του εκφυλισμένου ΠΑΣΟΚ; Αυτοί που εξέθρεψαν τη ναζιστική συμμορία για να την χρησιμοποιήσουν στην αντι-εξεγερτική τους στρατηγική μετά τον Δεκέμβρη 2008; Αυτοί που με τα μνημόνιά τους και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού ώθησαν κατεστραμμένα μικροαστικά στρώματα στην απελπισία κι έτσι στην αγκαλιά των ναζί. Αυτοί που με το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συλλαμβάνουν και καταδικάζουν μικρούς μαθητές, όπως στη Λαμία. Που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη δολοφονική συμμορία ως άλλοθι για να ψηφίσουν νόμους που θα στρέφονται κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος και των κατακτήσεων που πέτυχε  ανατρέποντας τη χούντα. Η ακροδεξιά του Σαμαρά δεν είναι το μέσον ή το κέντρο που τιθασεύει «τα δυο άκρα». Βρίσκεται στο ένα άκρο της ταξικά διαιρεμένης κοινωνίας, στο άκρο των κυρίαρχων μαζί με τη Χρυσή Αυγή, που τώρα για λόγους συγκυρίας χτυπάει. Μαζί και με τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες του αστικού κοινοβουλευτισμού, τους μιζαδόρους και διαπλεκόμενους, μαζί με τους Τσοχατζόπουλους και τους  Βατοπεδινούς και τους κουμπάρους. Κι ας μη νομίζουν πως με μια δυο καταδίκες των καμένων  χαρτιών  τους θα γλυτώσουν  το σύστημα της διαφθοράς.  

Το εργατικό κίνημα, μέσα στις συνθήκες της βαθιάς κρίσης μέσα στους κρατικούς θεσμούς αντανάκλαση της συστημικής κρίσης στην οικονομική βάση-, πρέπει να εντείνει την πάλη του. Να συντρίψουμε το φασιστικό παρακράτος μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που τους έθρεψαν. Η πάλη κατά του φασισμού είναι μέρος της συνολικής πάλης του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων, για την αντιμετώπιση της μαζικής ανεργίας και φτώχειας με ένα πρόγραμμα εργατικής διεξόδου από την κρίση, με διαγραφή του χρέους, απαγόρευση των απολύσεων στον  δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, εθνικοποίηση των τραπεζών και των βιομηχανιών στρατηγικής σημασίας. Δεν μπορείς να πολεμάς  τον φασισμό χωρίς να πολεμάς τον καπιταλισμό, τη μήτρα  που θρέφει τη  ρατσιστική, εθνικιστική παράνοια. Και αντίστροφα, δεν μπορεί να διεξάγεις αντικαπιταλιστική πάλη, πάλη ενάντια στα μνημόνια και τη φτωχοποίηση του λαού, αν δεν συντρίβεις τις ναζιστικές απόπειρες να χρησιμοποιηθεί η κρίση για να γυρίσει η ανθρωπότητα στην εποχή της ανθρωποφαγίας.