Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Δευτέρα 25 Μαΐου, στις 18:00 – Προσυγκέντρωση στις 17:30 στο Μετρό Κατεχάκη

Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε νέα απεργία πείνας και δίψας, μέσα στις φυλακές. Όντας φυλακισμένος, ο Βασίλης Δημάκης άλλαξε την κατεύθυνση της ζωής του, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στο πανεπιστήμιο και αναδείχθηκε σε αριστούχο φοιτητή.

Οι Ιαβέρηδες όμως του «σωφρονιστικού» συστήματος δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας φυλακισμένος μπορεί να αναταχθεί και να υψωθεί στα μέτρα του Ανθρώπου. Κρίνοντας με τα δικά τους μέτρα, τα μικροπρεπή, εμπαθή και εκδικητικά, δεν θέλουν να τον αφήσουν να ξεφύγει από τη μέγγενη του δεσμοφύλακα. Πρακτικά του στερούν το δικαίωμα στις σπουδές, παρότι αυτός ο θεσμός υφίσταται νομικά και ο Δημάκης δικαιούται να σπουδάσει.

Για τους Ιαβέρηδες του συστήματος, όμως, ιδίως αφ’ ότου οι φυλακές -σωφρονιστικά ιδρύματα κατά το όνομα- περάσανε στο υπουργείο Προστασίας του Χρυσοχοΐδη, κανένας νόμος δεν είναι υπεράνω της θέλησης του Ιαβέρη-διώκτη…

Γι’ αυτούς, ο Δημάκης είχε υποπέσει σε νέο «έγκλημα καθοσιώσεως» από τη στιγμή που συμμετείχε στην επιτροπή κρατουμένων του Κορυδαλλού που ζήτησαν μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών λόγω της απειλής του κορονοϊού. Με εντολή της Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, σε χρόνο μηδέν μεταφέρθηκε στις φυλακές των Γρεβενών, χωρίς δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του. Εκεί αρχίζει την πρώτη απεργία πείνας και δίψας. Μετά από 14 μέρες απεργίας υποχωρούν και τον φέρνουν στον Κορυδαλλό. Αντί όμως να τον πάνε στο κελί του, τον μετέφεραν στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, χωρίς να έχει πρόσβαση στο internet για να συνεχίσει τις σπουδές του. Αρχίσει δεύτερη απεργίας πείνας, την οποία σταματά, μετά από παρέμβαση του δικηγόρου του και του Δασκάλου του στην φυλακή, και τις διαβεβαιώσεις της Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ότι θα παρέμενε εκεί για 14 μέρες, λόγω υγειονομικής καραντίνας και στη συνέχεια θα επέστρεφε στο κελί του. Μετά από παρέλευση 15 ημερών η κυρία Νικολάου παίρνει πίσω τις υποσχέσεις της και συνεχίζει την κράτησή του στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Μπροστά στο νέο εμπαιγμό ο Βασίλης Δημάκης αρχίζει νέα απεργία πείνας και δίψας, την τρίτη στη σειρά. Η ζωή του πλέον κρέμεται σε μία κλωστή.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την δήλωση του Β. Δημάκη, που είναι μια κραυγή ενάντια στους ανθρωποφύλακες αλλά πάνω από όλα είναι μια κραγή ανθρώπινης ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

“Τα παραπάνω θεωρήστε τα ως «κύκνειο άσμα» από τον γράφοντα…

Όλη αυτή η ταλαιπωρία δίχως τέλος που περνώ από τις 16/04/2020, ο εκδικητικός βασανισμός μου μέχρι κι ετούτη τη στιγμή που γράφω τη δήλωση αποχής μου απ’ τα πάντα, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία μου από την Γ.Γ Εγκληματικής πολιτικής με οδήγησαν εκεί που απευχόμουν να οδηγηθώ, στην πλήρη αποθάρρυνσή μου από την εκπαιδευτική διαδικασία και απ’ όλα από όσα μόχθησα μέχρι τώρα με τον μηδενισμό της στήριξης τόσων ανθρώπων, πολιτών, φορέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθηγητών, συμφοιτητών, καλλιτεχνών και άλλων από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κατάπτυστης Νικολάου με τους στοχευμένους και πονηρούς χειρισμούς της.

Αρνούμαι ως βαθιά Δημοκράτης να γίνω μέρος των σαδιστικών της σχεδίων.

Ο άνθρωπος, κυρία Νικολάου, πεθαίνει μια φορά και όχι δύο-τρεις-τέσσερις και δεν ξέρω πόσες φορές ακόμα εσείς σχεδιάζετε. Δεν θα σας δώσω τη χαρά. Με τις φασιστικές σας Γκεμπελικού περιεχομένου μεθόδους εκτελέσατε οτιδήποτε δημοκρατικό ζούσε μέσα μου, κι όπως σας έχω πει και παλαιότερα για κανένα λόγο δεν θα με μετατρέψετε –και ειδικά εσείς που δεν σας υπολήπτομαι– σε κάτι που εσείς θα θέλατε προς επίρρωση των κατάπτυστων προηγούμενων και ενίοτε ανορθόγραφων δελτίων τύπου του Υ.Π.Π. σίγουρα δεν είναι ο άνθρωπος που η Σοφία Νικολάου (ή πινόκιο) θα βγάλει όλα τα απωθημένα και τα ψυχικά τραύματά της επάνω μου, είμαι πολύ λεύτερος παρά την μακρόν κράτηση μου για να δεχτώ και δη μάλιστα σε δημόσια θέα κάτι τέτοιο, είμαι φύσει ελεύθερο ον και τηρώ το δικαίωμά μου στην αυτοδιάθεση. Από τα προρρηθέντα συμφραζόμενα, παραιτούμαι από την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί κουράστηκα, απηύδησα και απογοητεύτηκα παντελώς. Σοφία Νικολάου είσαι ένας παλιάνθρωπος!

Θέλω να ευχαριστήσω τον καλύτερο υπερασπιστή που θα μπορούσα ποτέ να έχω, τον κύριο Θ. Καμπαγιάννη που έκανε τα πάντα αλλά ο φασισμός με όρους βιολογίας είναι καρκίνος και δεν νικιέται εύκολα. Τον Κύριο Πέτρο Δαμιανό, πρώτο μου δάσκαλο και υπέροχο άνθρωπο και να τους ζητήσω συγνώμη που δεν μπορώ να ακολουθήσω όσα τότε στη συνάντησή μας εδώ εκατέρωθεν συμφωνήσαμε, αλλά ειλικρινά με ξεπερνάει όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και κοντά 40 μέρες…

Έλενα μου εσένα για τα πάντα!

Όπως επίσης κάθε έναν ξεχωριστά για την στήριξη του!

Εύχομαι με την ίδια θέρμη να στηρίξετε την κοινωνία να απαλλαγή από τους φασίστες και τα ορφανά του Γκέμπελς που κατατρώγουν σα σαράκι τον θεσμικό κορμό του κράτους αποδομώντας κάθε θεσμικό πυλώνα στήριξης της Δημοκρατίας.

Από σήμερα θα αρνηθώ τροφή νερό κι οποιαδήποτε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε χωρίς να διεκδικώ τίποτα παρά μόνο δημοκρατία «ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός γιατ’ αυτονόητο.»

Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους!!!

Υ.Γ.: Άι στο γεροδιάολο κυρά μου! Μπράβο σου, τα κατάφερες…

Μετά τιμής,

Δημάκης Βασίλειος