ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ 4η ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ(ΒΟΛΟΣ)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ 4η ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ(ΒΟΛΟΣ)
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ 4η ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ
 
Αγαπητοί/ες σύντροφοι/ισες,
 
Χαιρετίζουμε τα μαχόμενα τμήματα της εργατικής τάξης που λαμβάνουν μέρος στις εργασίες της 4ης Ευρωμεσογειακής Συνδιάσκεψης σε μια εποχή που τα σύννεφα του πολέμου, του εθνικισμού και του φασισμού έχουν πυκνώσει επικίνδυνα,  ενώ οι καραβιές των απελπισμένων συνεχίζουν να πνίγονται στο απέραντο νεκροταφείο της Μεσογείου, να πεθαίνουν στα πεδία μαχών και χιλιάδες να στερούνται τα στοιχειώδη στις φυλακές των σουλτάνων και των σιωνιστών. Οι μητροπόλεις της Ευρώπης έχουν μετατραπεί σε ένα πεδίο μάχης, με το στρατό στους δρόμους,  σε μια κατάσταση διαρκούς έκτακτης ανάγκης κάτω από το πρόσχημα της τρομοκρατίας.
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απαιτείται, περισσότερο από ποτέ, ένα κοινό διεθνές μέτωπο για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πιο μεγάλης κοινωνικής καταστροφής που ζούμε στις απαρχές του νέου αιώνα, γεγονός που μας θυμίζει τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να μη ζήσουμε μια επανάληψη των τραγωδιών του προηγούμενου αιώνα.
 
Υποστηρίζουμε το σύνθημα “Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε ενάντια στον καπιταλισμό, το πόλεμο το φασισμό” αφού και στην περιοχή μας ακολουθούμε αυτό το δρόμο με το σύνθημα “Ενώνουμε την εργατιά σε όλες τις γειτονιές” και οι δράσεις μας περιλαμβάνουν ένα πλατύ φάσμα δραστηριοτήτων μέσα στο εργατικό, κοινωνικό και αντιφασιστικό κίνημα. 
 
Αντιλαμβανόμαστε τη ζωτική ανάγκη της ενότητας πέρα από τα όρια της τοπικής μας δράσης, μιας διεθνούς ενότητας που να μπορεί να ορθώσει το ανάστημα της μαχόμενης εργατικής τάξης ενάντια στους καταστροφείς της ζωής μας.
 
Στη χώρα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που η σχέση του με την αριστερά ήταν μόνο στα λόγια, μας φόρτωσε όπως και τα προηγούμενα κόμματα του κεφαλαίου τη καπιταλιστική κρίση στις πλάτες μας με ένα 4ο μνημόνιο. Παρά το σοκ πολλών ανθρώπων για την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την υποχώρηση του κινήματος εξαιτίας της έλλειψης μιας πειστικής εναλλακτικής προοπτικής, η τάξη μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσει αν θέλει να ζήσει.
 
Ευχόμαστε η συνδιάσκεψη να είναι ένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση.
 
Να οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε για να νικήσουμε τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και τη μήτρα τους, τον καπιταλισμό!
 
 
 
22 Μάη 2017
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ