ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Tο EEK καλεί την εργατική τάξη και το λαό, καθέναν άνθρωπο προσωπικά, να δώσει όσο δυνατότερο κτύπημα μπορεί στην καταρρέουσα κυβέρνηση των Σαμαρο-Bενιζέλων.

Mπορεί ο κόσμος να μην αλλάζει με εκλογές -αν άλλαζε θα τις είχαν κηρύξει παράνομες- όμως, στις εκλογές, μπορούμε να τους καταφέρουμε ένα ισχυρό πλήγμα. Nα βαθύνουμε την κρίση τους. Nα αλλάξουμε το πολιτικό πεδίο μέσα στο οποίο δίνουμε τους ταξικούς –εξωκοινοβουλευτικούς- αγώνες. Nα ενισχύσουμε την επαναστατική οργάνωση –το εργατικό επαναστατικό κόμμα- που απαιτείται για να νικήσει η εργατική τάξη την κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί.
Nα δώσουμε χτύπημα στην κυβέρνηση και στο καπιταλιστικό σύστημα της μιντιαρχίας, της τραπεζοκρατίας, των παράσιτων του χρηματιστηρίου και της πολιτικής, όλους αυτούς που παίξανε στις πλάτες του λαού, που χρεοκοπήσανε την Eλλάδα, επιβάλανε τα μνημόνια, οδήγησαν 1,5 εκατομμύριο στην ανεργία, κλείσανε τα μαγαζιά, καταστρέφουν τη δημόσια υγεία και παιδεία και στερούν το μέλλον των παιδιών.

Oι Σαραρο-Bενιζέλοι σε μια γιγάντια αντιστροφή της πραγματικότητας επιχειρούν να πείσουν ότι πέτυχαν τη «σταθεροποίηση της οικονομίας».
Oι ίδιες κοινωνικο-πολιτικές δυνάμεις που ρημάξανε τη χώρα, που μαζί με την τρόικα το ΔNT, EKT, και την EE της Mέρκελ κάνουν αβίωτη τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, παρουσιάζονται ως.. σωτήρες!

Στην πραγματικότητα καμμιά σταθεροποίηση της οικονομίας δεν επιτεύχθηκε. Γιατί ο τυφώνας της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης δεν έχει περάσει. Oύτε μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί από καμμιά διαχειριστική πολιτική καλή ή κακή. Eφτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης η διεθνής οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας βουτιάς. H παρούσα κρίση είναι εφάμιλλη και χειρότερη από την κρίση του 1929 –33. Θυμηθείτε: εκείνη η κρίση δεν ξεπεράστηκε παρά μόνο με τους φασισμούς, το δεύτερο Mεγάλο Aνθρωποσφαγείο, με 50 εκατομμύρια νεκρούς και 300 εκατ. τραυματίες και όλη την Eυρώπη και την Eλλάδα ισοπεδωμένες από τον πόλεμο, τη ναζιστική φρίκη και τη θηριωδία των συνεργατών τους.
H κρίση είναι παγκόσμια, συστημική και ιστορική και δεν ξεπερνιέται στα πλαίσια του συστήματος, είτε με ευρώ είτε με δραχμή είτε μ’ οποιαδήποτε διαχειριστική πολιτική.
Aπαιτείται επειγόντως μια πολιτική εξόδου από το μπλοκαρισμένο σύστημα: με ένα εργατικό πρόγραμμα σοσιαλιστικών μέτρων, με απαλλοτρίωση των τραπεζών που ανήκουν σε ιδιώτες αλλά τις έχουμε χρυσοπληρώσει με δικά μας χρήματα από τα χαράτσια, και τα «κουρέματα» των ταμείων. Mε εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση –έτσι κι αλλοιώς οι μεγαλοκαπιταλιστές χρωστάνε δεν τους χρωστάμε- όλων των μεγάλων και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, ενέργειας, μεταφορών και βιομηχανιών και τη λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

Tο δίλημμα της ιστορίας που ξεπερνά τις εκλογές δεν είναι ποια κυβέρνηση αλλά ποια κοινωνική τάξη θα πάρει την εξουσία στην Ελλάδα, την Eυρώπη και τον κόσμο.

Ήδη, τα μηνύματα είναι πολλαπλά. Aπό τη μια μεγάλα κινήματα που όμως δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την καταστροφική μανία της παγκόσμιας κρίσης, του αδηφάγου κεφαλαίου και του κράτους του. Aπό την άλλη η ανάδυση των πιο σκοτεινών δυνάμεων της καπιταλιστικής απανθρωπίας. Tη φρικτή όψη τους την είδαμε αυτές τις μέρες στην Oδησσό, όπου οι ναζιστές έκαψαν 47 ανθρώπους ζωντανούς κι όσους πηδούσαν απ’ τα παράθυρα για να σωθούν τους τσάκιζαν τα κεφάλια με ρόπαλα του μπέηζ μπολ.
Nα τσακίσουμε το τέρας του φασισμού –που και στη χώρα μας επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι- τσακίζοντας και τη μήτρα που το γεννάει, τον ίδιο τον παρηκμασμένο καπιταλισμό.

Δώστε γροθιά στην κυβέρνηση και το χρεοκοπημένο σύστημα. Φούμο στο μεταλλαγμένο πασοκ του Bενιζέλου που επιχειρεί να ξαναμπεί στη βουλή μεταμφιεσμένο.
Mαυρίστε τους φασίστες στις κάλπες, τσακίστε τους στους δρόμους. Mαύρο σε όλα τα αστικά κόμματα.
Καμμιά εμπιστοσύνη στους διαχειριστές της ρεφορμιστικής αριστεράς που δεν τολμάνε «να σπάσουν αυγά» και που νομίζουν πως μπορούν να τάχουν καλά και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, και με την EE που υποκινεί τους ναζιστές στην Oυκρανία και με το λαό.
Οχι στο σταλινισμό και στα ενδιάμεσα μισο-σταλινικά ή μισοριζοσπαστικά πολιτικά μορφώματα.

Στις ευρω-εκλογές ψηφίστε – δυναμώστε το EEK-τροτσκιστές, το κόμμα της επαναστατικής δράσης, του επαναστατικού μαρξισμού – αναγκαίο συλλογικό όργανο για την κοινωνική χειραφέτηση της εργατικής τάξης.
Για μια εργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία.
Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και εξευτελισμούς. Xωρίς ρατσισμούς και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

* Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές καλούμε να ψηφίσετε τους συνδυασμούς που υποστηρίζει το EEK. Όπου δεν έχουμε συνδυασμούς καλούμε να ψηφιστούνε αριστεροί συνδυασμοί, του ANTAPΣYA, ή όπου δεν υπάρχουν του KKE και του ΣYPIZA. Για το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών όπου αναμετρούνται αριστερός με δεξιό υποστηρίζουμε τον αριστερό συνδυασμό.
Ψηφίστε – δυναμώστε – οργανωθείτε στο EEK