Στάση εργασίας και κατάληψη της πύλης του Θριάσιου Νοσοκομείου την Δευτέρα 4 Απρίλη, 10:30 π.μ.

της Κατερίνας Μάτσα

Στις 4 Απρίλη οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο «υποδέχονται» τον Υπουργό Υγείας Πλεύρη, που πηγαίνει να «εγκαινιάσει» τις ανακατασκευασμένες -με δωρεές των εφοπλιστών- χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου.

Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει την κυβερνητική φιέστα των εγκαινίων και την υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που περιορίζεται στις φανφάρες χωρίς να έχει διορίσει ούτε ένα νοσηλευτή, αναισθησιολόγο, τραυματιοφορέα, βοηθό θαλάμου και ενώ παραμένουν δεκάδες εργαζόμενοι σε αναστολή. Πώς θα λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό οι ανακατασκευασμένες αυτές χειρουργικές αίθουσες;

Το σωματείο προκαλεί τον υπουργό να επισκεφτεί τις υποστελεχωμένες ΜΕΘ, την πλημμυρισμένη με ράντζα ψυχιατρική κλινική, τα παιδιατρικά, πνευμονολογικά τμήματα, το μικροβιολογικό, βιοχημικό, ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο, όπου οι ελλείψεις προσωπικού έχουν αγγίξει κόκκινο. Ακόμα και όσοι συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται. Το προσωπικό έχει εξαντληθεί, δεν αντέχει άλλο.

Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαρκή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης της Υγείας για τη διαρκή προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, για την τραγική υποστελέχωση του ΕΣΥ. Εκατοντάδες θέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, τεχνικών, κ.λπ. παραμένουν κενές, ενώ την ίδια στιγμή μεθοδεύεται η κατάργηση της μονιμότητας των γιατρών.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο απαιτεί όχι απολύσεις, ανάκληση των αναστολών, πραγματικές αυξήσεις και μέτρα υγειονομικής προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ καλούν τους υγειονομικούς να πάρουν μαχητικά μέρος στη γενική, πανεργατική, πανελλαδική απεργία της 6ης Απρίλη.