του Salah Musa

Αναφερόμενος στην εξέγερση των φοιτητών, αρχής γενομένης από τα αμερικανικά πανεπιστήμια, που ταχύτατα απλώνεται σε πολλές χώρες του κόσμου, ο Σαλάχ Αλ- Μούσα σημειώνει:

Η «πανεπιστημιακή επανάσταση» που λαμβάνει χώρα τώρα είναι, αν θέλουμε, μια αντιπαράθεση μεταξύ του ηθικού κεφαλαίου αξιών σε παγκόσμιο επίπεδο και του χρηματοοικονομικού κεφαλαίου που πιστεύει ότι μπορεί να αγοράζει και να πουλάει τα πάντα.

Είναι αντίσταση από το εσωτερικό της ακαδημαϊκής κοινότητας όλου του κόσμου στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και αποδεικνύει ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν έχει ακόμη υψώσει τη λευκή σημαία.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η «επανάσταση» πηγάζει από την καρδιά της Αμερικής. Είναι μια διαλεκτική φαινομένων που οδηγεί στο αντίθετό της – τον κατ’ εξοχήν μαρξισμό!

Η «Πανεπιστημιακή Επανάσταση», η οποία έχει την Παλαιστίνη στην κορυφή της ατζέντας της, θα αισθανόταν απογοητευμένη αν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης της «Παλαιστινιακής Αρχής» και των «Παλαιστίνιων και Αράβων διανοουμένων», έμεναν θεατές και πρόδιδαν τους διαδηλωτές με την απουσία τους.

– Η ισραηλινή κοινωνία, αντί να δει αυτή την «επανάσταση» ως σανίδα σωτηρίας για τον εαυτό της και τις καταστροφικές της τάσεις, αρνείται να μάθει, όπως εμείς, από τα μαθήματα της ιστορίας, ούτε τη στιγμή της εμφάνισής της ούτε μετά το τέλος της.